O ürünlerde siparişler yetişmiyor: Üretim iki katına çıktı!
Firmalar stoklarında tuttuğu temizlik ve dezenfektan ürünlerini tüketti.Uzmanlar, el dezenfektanın ve sabunun önemini anlatmaya devam ettikçe, piyasada etil alkol bulunmaz oldu.
Firmalar stoklarında tuttuğu temizlik ve dezenfektan ürünlerini tüketti. Uzmanlar, el dezenfektanın ve sabunun önemini anlatmaya devam ettikçe, piyasada etil alkol bulunmaz oldu. Fabrikalar, kolonya ve dezenfektan üretiminin ham maddesi olan etil alkol üretimine yetişemiyor.
GÜNDE 65 BİN LİTRE ÜRETİLİYOR
Etil alkolün ham maddesi şeker pancarının melası. Amasya’da bulunan şeker pancarı fabrikasında üretim, taleplere yetişmek adına iki katına çıkartıldı. Fabrika içerisindeki 50 çalışan 3 vardiya şeklinde çalışarak, günde 65 bin litreye yakın etil alkol üretimi gerçekleştiriyor. Ancak buna rağmen, Türkiye’nin dört bir yanından gelen talepler yine de karşılanamıyor.
İTHALAT DURDURULDU
İthalatı yapılan etil alkolün dışarıya satışı bir süreliğine durduruldu. Amasya Şeker Fabrikası bu kapsamda etil alkol üretim kapasitesini yüzde 100’den fazla arttırdı, üretim iki katına çıktı.
EN YAKIN GÜN 1 AY SONRA
Çalışanlar, siparişlerin her geçen gün arttığını söylüyor. Artık etil alkol siparişi verenlere en yakın bir ay sonra gün verildiğini ifade eden çalışanlar, “Talepleri karşılamaya çalışıyoruz, tüm siparişler sıraya konuldu. Firmalara bir ay sonraya gün verilebiliyor. Günlük çıkan alkolü biriktirip firmalara veriyoruz. Talep fazla ama şu an hammadde noktasında herhangi bir sorunumuz yok” diyerek, taleplere yetişmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
HEDEF 1,5 MİLYONDAN 5,5 MİLYONA ÇIKTI
Salgınla beraber, vatandaşların kolonya, etil alkol ve sabun gibi temizlik malzemelerine talepleri daha da yoğunlaştı. Amasya Şeker Fabrikası’nda Üretim Müdürü olarak görev alan Sedat Güven, salgın öncesinde üretim miktarlarını 1,5 milyona çıkarmak istediklerini, ancak salgın sebebiyle şu anda planlarının değiştiklerini söyledi. Müdür Güven, “Hammaddemiz olan melas tedariki yaparak, bu seneki üretimimizi 5.5 milyon litreye kadar ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunun için de ekip arkadaşlarımızla birlikte üstün bir gayret içerisindeyiz. Bu süreç bittikten sonra yurt dışından gelen etil alkolle rekabet edebilir seviyede olmamız lazım, inşallah bu tesis üretime devam eder. İthalat ve yurtiçi ihtiyaçları konusunda bazı düzenlenmelerin yapılması durumda bu tesisler ayakta kalır” diyerek hedefleri hakkında bilgi verdi.
Bakmadan Geçme





