• Haberler
  • Gündem
  • OHAL Komisyonu Hangi Durumlarda Başvurulara Öncelik Sağlıyor?

OHAL Komisyonu Hangi Durumlarda Başvurulara Öncelik Sağlıyor?

OHAL İnceleme Komisyonunda 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan ve başarı ile yürütülen çalışmalar kapsamında kurumların ve toplumun her katmanından temizlenen FETÖ'cülerin başka bir mağduriyet yaşatmaması için başvuru dosyaları tek t

OHAL İnceleme Komisyonunda 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan ve başarı ile yürütülen çalışmalar kapsamında kurumların ve toplumun her katmanından temizlenen FETÖ'cülerin başka bir mağduriyet yaşatmaması için başvuru dosyaları tek tek inceleniyor.

DOSYALARIN İKİ YILDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR

Söz konusu OHAL Komisyonunda objektif işleyen veri sistemi kuruldu. İhraç olan kişilerle ilgili otomasyon sistemine resmi kurumlardan alınan bütün bilgiler tek tek işlendi. Kurulan sistemle incelemeler hızlanmış oldu. Ayrıca dosya incelemesinde KHK ihraç sıralaması dikkate alınıyor. Komisyon Başkanı Salih Tanrıkulu ise bir açıklama yaparak 25 yılda bitmez denilen dosyaların iki yılda bitirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

YARGILAMASI DEVAM EDENLERİN TAKİBİ DE YAPILIYOR

OHAL Komisyonunda kurulan sistem Adalet Bakanlığı'nın Ulusal Yargı Ağı Projesi kayıtlarına da erişim imkanı sunuyor Bu kapsamda raportör inceleme yaparken ilgilendiği kişi hakkında verilen kararların içeriğini anlık olarak şahsi dosyaya yansıtıyor. 108 bin kişinin içinde 70 bin civarında hala yargılaması devam eden kişilerin takibi de yapılıyor.

HANGİ DURUMLARDA ÖNCELİK VERİLİR?

Peki OHAL Komisyonu dosya incelemede hangi durumlara incelemelere öncelik tanıyor? Sabah Gazetesinden Ekram Çoban'ın aktardıklarına göre OHAL Komisyonuna başvuru yapan kişiler mahkemeden takipsizlik kararı veya beraat kararı almışlarsa kendi dosyalarına ekleyebiliyorlar. Bu durumda olan kişilerin başvuruları OHAL Komisyonu tarafından öncelikli olarak karara bağlanıyor.

KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme