Özel Güvenlik Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır? Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?
Türkiye'de silahlı ve silahsız olarak güvenlik görevlisi olunabiliyor.2019 yılı güvenlik görevlisi maaşları da buna göre farklılık gösterebilmektedir.
Türkiye'de silahlı ve silahsız olarak güvenlik görevlisi olunabiliyor. 2019 yılı güvenlik görevlisi maaşları da buna göre farklılık gösterebilmektedir.
Özel güvenlik maaşları görev alınan kurumlara göre değişiyor ve kadro durumlarına göre ödemeler yapılmaktadır.
2019 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR?
2019 yılı özel güvenlik görevlisi maaşları
Bankada görevli özel güvenlik görevlisi maaşı 3 Bin 150 Türk Lirası
Belediyede görevli özel güvenlik görevlisi maaşı ise 2 Bin 950 Türk Lirası
Kadrolu olarak görev yapan özel güvenlik görevlisi maaşı 3 bin 100 Türk Lirası
3. Havaalanında görevli olan özel güvenlik görevlisi maaşı 2 bin 550 Türk Lirası
Devlet Hastanesinde görevli olan özel güvenlik görevlisi maaşı 3 bin 100 Türk Lirası
Bu maaşlar özel şirketlere farklılık gösterebilmektedir...
2019 KAMU KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ MAAŞLARI
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan özel güvenlik görevlisi maaşı ise kurumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nednele kamuda görevli güvenlik personelleri en az 2 bin 650 Türk Lirası maaş alır ve özel bütçesi olan kurumlarda maaş 3 bin Türk Lirası'na kadar yükselmektedir.
Ayrıca güvenlik personellerine bekar ya da evli olması durumlarında 150 Türk Lirası- 200 Türk Lirası gibi ödemeler yapılıyor.
NASIL ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLUNUR?
Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız.
Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır.
Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.
Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.
Bakmadan Geçme





