PICTES Projesi 3 Yıl Daha Devam Edecek ! Peki Ya Sonra?

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamanın detaylarına bakıldığına PICTES projesi , yeni desteklerle beraber 3 eğitim yılı daha devam edecek.Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi' projesi ,yapılan b

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamanın detaylarına bakıldığına PICTES projesi , yeni desteklerle beraber 3 eğitim yılı daha devam edecek.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi" projesi ,yapılan bu açıklama ile beraber 2021 yılına kadar devam edecek. KPSS ile atanmış, mülakat sürecinden geçmiş 5000 geçici sözleşmeli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kalıcı bir çözüm ve kadro bekliyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklama da şunlara yer verildi:

"AB olarak, tüm mülteci çocukların eğitim görebilmesini temin etmek üzere Türkiye tarafından sarf edilen çabaları destekliyor ve yeni eğitim yılının açılışını kutluyoruz. Bu desteği göstermek üzere, başarıyla yürütülen PICTES projesinin 400 milyon Avroluk yeni bir destekle birlikte üç eğitim yılı daha süreceğini ilan ediyor ve Türkiye’nin dört bir yanında AB'nin desteği ile devam eden 215 okulun inşaatında kaydedilen ilerlemeleri de kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.  "

Türkiye’de okul çağındaki (5-17 yaş aralığı) Suriyeli çocuk sayısı bir milyonun üzerinde bulunuyor. Kayıp nesillerin önlenmesi adına bu çocuklarının tümünün kaliteli eğitim imkânlarına erişimi ise bir öncelik olarak görülüyor. Bu çocukların Türk eğitim sistemine katılımı, entegrasyonun desteklenmesi adına bir fırsattır. Bu hedeflere ulaşılması doğrultusunda AB, Türkiye’deki Mülteciler için Mali yardım Programı (FRIT) altında yer alan 6 milyar Avroluk paket kapsamında, desteğini sürdürmektedir. İkinci 3 milyar Avroluk dilim altındaki ilk eylemin eğitim alanında olacak: bu destek, öğrencilere sağlanan örgün eğitimin kalitesinin arttırılması ve daha fazla erişime, Türkçe kurslarının ebeveynleri kapsayacak şekilde genişletilmesine ve sınav sisteminin geliştirilmeye devam edilmesi ile sosyal uyumun desteklenmesine odaklanacak. Ek 400 milyon Avroluk kaynakla yeni yardım 2021’e kadar üç eğitim yılını daha kapsayacak.

AB, Suriyeli mülteci akınından etkilenen illerde artan nüfusun ihtiyaçlarına cevap olarak Türkiye genelinde 215 okulun inşasını da finanse etmektedir. Onlara daha iyi bir gelecek inşa edecek bu okullardan hem Türk hem de Suriyeli çocuklar faydalanacak. AB, Dünya Bankası tarafından uygulanan 150 milyon Avroluk bir proje ile KfW Kalkınma Bankası tarafından uygulanan 325 milyon Avroluk iki tamamlayıcı nitelikteki proje yoluyla, Suriyeli çocuklara ve onlara ev sahipliği yapan Türk çocuklarına yönelik eğitim altyapısının geliştirilmesi amacıyla toplamda 475 milyon Avroluk bir miktar tahsis etmiştir.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Christian Berger konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamındaki projelerde hızla ilerleme kaydettiğimizi görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. 400 milyon Avro tutarındaki ikinci PICTES paketinin duyurulmasının ardından okulların inşa edilmesi mülteci krizi karşısında Türkiye'yi destekleme kararlılığımızı göstermektedir. Türkiye'deki ilgili makamlar ve Dünya Bankası ve KfW gibi uygulama ortaklarımızla birlikte amacımız kayıp neslin önüne geçmek ve gelecekte kendi hayatları ve kendi vatanlarını yeniden inşa edebilmeleri için Suriyeli çocukların eğitim almasını sağlamaktır."

Kamupersoneli.net

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme