• Haberler
  • Gündem
  • Sağlık Bakanı Koca DSÖ'ye Yanıt Verdi: Salgın Süresince Dayanışmaya Odaklanmalıyız

Sağlık Bakanı Koca DSÖ'ye Yanıt Verdi: Salgın Süresince Dayanışmaya Odaklanmalıyız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ'ye Türkiye'nin güncel Covid-19 salgını ile gelişmelerini aktardı.Koca, çatışmaların bir kenara bırakılıp dayanışmanın ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ’ye Türkiye’nin güncel Covid-19 salgını ile gelişmelerini aktardı. Koca, çatışmaların bir kenara bırakılıp dayanışmanın ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi.

İLK OLARAK ÇÖZÜME ODAKLANMALIYIZ

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları ise şu şekilde:

"Biz her zaman güçlü bir DSÖ’ye olan ihtiyacın altını çizdik. Bu eşi benzeri görülmemiş tehdit karşısında, dayanışma en önemli silahımızdır. Bu süreçte, çatışmaları, karşıt görüşleri bir kenara bırakıp ilk olarak çözüme odaklanmalıyız. Bu zorlu günleri atlattıktan sonra ise nerede yanlış yaptığımızı hep birlikte değerlendirmeliyiz"

REHAVETE KAPILMAYACAKTIR

Bakan Koca, "Türkiye vaka-ölüm oranı bakımından Avrupa’nın düşük ülkelerinden birisi olmuştur. Bu iniş trendini sürdürmek adına ülkemiz, tedbirleri bir süre daha devam ettirme niyetindedir. Düşük rakamlara kanarak rehavete kapılmayacaktır" diye konuştu.

"Biz her zaman güçlü bir DSÖ'ye olan ihtiyacın altını çizdik. Bu eşi benzeri görülmemiş tehdit karşısında, dayanışma en önemli silahımızdır. Bu süreçte, çatışmaları, karşıt görüşleri bir kenara bırakıp ilk olarak çözüme odaklanmalıyız. Bu zorlu günleri atlattıktan sonra ise nerede yanlış yaptığımızı hep birlikte değerlendirmeliyiz"

TÜRKİYE PİK SEVİYESİNİ YAKALAMIŞTIR

"Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayısı 991 bin 613'tür. Dünkü günlük test sayımız ise 43 bin 498'dir. Bu anlamda da çok önemli bir kapasite geliştirdiğimizi düşünüyorum. Erken tedavi protokolleri sayesinde hastalığın pnomoniye doğru ilerleme oranını yüzde 60’dan yüzde 12’ye düşürdük. Tedavinin ileri safhalarında entübasyon için acele etmeyerek hastalara yüzüstü pozisyonda hızlı akım oksijen tedavisi vererek olumlu sonuçlar aldık. Entübe edilmeyen hastaların iyileşme oranlarında anlamlı bir yükseklik yakaladık. Buna paralel olarak yoğun bakıma giren hastalarda vefat oranı da progresif bir şekilde yüzde 58'den yüzde 10'a düşüş göstermiştir. Filyasyon çalışmalarıyla ortalama 44 saatlik bir süre içinde temaslıların yüzde 99'una, yani yaklaşık 455 bin kişiye ulaşıldı."

"Alınan tedbirlerle Türkiye ilk ölüm vakasından sonra 30’uncu günde pik seviyesini yakalamıştır. Ülkemiz virüsün en geç girdiği ülkelerden birisi olmuş, piki erken dönemde yakalamıştır. Vaka-ölüm oranı bakımından da Avrupa’nın düşük ülkelerinden birisi olmuştur. Bu iniş trendini sürdürmek adına ülkemiz, tedbirleri bir süre daha devam ettirme niyetindedir. Düşük rakamlara kanarak rehavete kapılmayacaktır"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme