- Haberler
- Personel Alımı
- Sözleşmeli Personellerin İzinleri Hakkında Önemli Değişiklikler Yapıldı
Sözleşmeli Personellerin İzinleri Hakkında Önemli Değişiklikler Yapıldı
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bakanlar Kurulu kararları yayımlandı.Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında sözleşmeli personellerin izinleri hakkında bazı değişiklikler yapıldı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bakanlar Kurulu kararları yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında sözleşmeli personellerin izinleri hakkında bazı değişiklikler yapıldı. Konu ile ilgili olarak sözleşmeli personellerin izinleri hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Bu kapsamda resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında sözleşmeli personelin doğum izni, süt izni, doğum, evlenme ve vefat izni, mazeret izni, evlat edinme izni, refakat izni, vardiyalı işler ve istisnalar izni hakkında çeşitli değişiklikler yapıldı. Bu izinlerin detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz...
DOĞUM İZNİ
Konu ile ilgili olarak doğum izninde doğumun erken meydana gelmesi ve bu sebepten dolayı doğum izninin kullanılmayan bölümü de doğum sonrası izin süresine eklenecektir.
SÜT İZNİ
Bunun yanı sıra daha önce sadece bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilmekteydi. Ancak yapılan düzenleme kapsamında sözleşmeli personele ücretli süt izninin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilmesi kararlaştırıldı.
DOĞUM EVLENME VE VEFAT İZNİ
Sözleşmeli personelin istemesi üzerine eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni veriliyordu. Bu durumda Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile değiştirildi.
Buna göre yeni düzenlemeye göre izin süresi sözleşmeli personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde on gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü halinde ve her olay için yedi gün izin verilmesi şeklinde değiştirilmiştir.
MAZERET İZNİ
Yıllık izin hakkı bulunmayan sözleşmeli personele bu maddede belirtilen haller dışındaki mazeretleri nedeniyle bir sözleşme dönemi içinde toplamda on günü geçmemek üzere yıllık izin vermeye yetkili amirlerince ücretli mazeret izni verilebilecek.
EVLAT EDİNME İZNİ
Ayrıca sözleşmeli personellerin izinleri hakkında yeni bir düzenleme de geldi. Sözleşmeli personellere evlat edinme izni getirildi. Buna göre üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen sözleşmeli personel ile sözleşmeli personel olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi halinde sözleşmeli personel olan eşlerine, çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren sekiz hafta süre ile izin verilir.
REFAKAT İZNİ
Bir yeni düzenleme de refakat izni oldu. Buna göre Sözleşmeli personelin, bakmakla yükümlü olduğu veya sözleşmeli personel refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hallerinde, bu hallerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine üç aya kadar ücretli izin verilir.
VARDİYALI İŞLER VE İSTİSNALAR İZNİ
Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan sözleşmeli personelin çalışma saat ve şekilleri kurumlar tarafından düzenlenir. Bakanlar Kurulu kararına göre kadın personele; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğinin yirmidördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğinin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek. Bunun yanı sıra engelli sözleşmeli personele de isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
Bakmadan Geçme





