Su Ürünleri Mühendisleri Yeni Personel Alımlarında Mağdur Olmak İstemiyor

Su Ürünleri Mühendisliği mezunları atama taleplerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ulaştırmak istiyor.Bakanlığın Maliye'den talep ettiği 2500 civarında kadro var.

Su Ürünleri Mühendisliği mezunları atama taleplerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ulaştırmak istiyor. Bakanlığın Maliye’den talep ettiği 2500 civarında kadro var. Mühendis adayları da kadro dağılımları yapılırken mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Su ürünleri mühendislerinin taleplerini haberimizde aktarıyoruz.

“Su Ürünleri Sektörünün teknik personel istihdamında ne yazık ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yeterli önem gösterilememiştir.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının su ürünleri  sektörünü  diğer ülkelerde  olduğu gibi desteklemesi sektörün geleceği açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.  Su Ürünleri Mühendisleri’nin 43  Su Ürünleri Şube Müdürlüklerinde istihdam edilmelerini talep ediyoruz. Yıllardır mağdur edildik. Su Ürünleri  Mühendisliği; ilk  olarak 1983 yılında kurulan, bugün  yaklaşık 20 fakülte  ve 30 yıllık akademik geçmişe sahip, denizel ve iç su kaynaklarımızdan ekolojik ve ekonomik değer sağlamayı amaçlayan meslek dalıdır. Su Ürünleri Fakülteleri'nden mezun olan, sayıları yaklaşık 15000 kişiyi bulan Su Ürünleri Mühendisleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri kendi alanlarında yetkili kılınmamıştır. Kamuda toplam çalışan Su Ürünleri Mühendisi sayısı yaklaşık 800 - 850 kişidir. Her atama sürecinde 20 ve 30’lu sayılarda mühendis ataması yapılmaktadır. Bu sayı çok düşüktür ve arttırılmasını talep ediyoruz. Bakanlığın yeni personel alımlarında bizleri mağdur etmeyeceğine inanıyoruz.  ”

KAMUPERSONELİ.NET - ÖZEL HABER

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme