Taşeron İşçilere Kadro 2019 Yılına Ertelenebilir

Ortalama 720 bin civarında olan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.Taşeron işçilerin merakla beklediği kadro çalışmalarına ilişkin hükümet farklı yöntemler üzerinde çalışıyor.

Ortalama 720 bin civarında olan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Taşeron işçilerin merakla beklediği kadro çalışmalarına ilişkin hükümet farklı yöntemler üzerinde çalışıyor. Taşeron işçilerin tamamına aynı süre zarfı içerisinde kadro verilmesi öngörülmüyor. Kadroya geçirilme süreci belirli kriterlere göre yapılacak. Bu kriterler arasında en önemlisi güvenlik raporları olacak. Temiz raporu olmayan taşeron işçiler kadroya geçemeyecek.

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; hükümet taşerona kadro konusunda Bakanlıklar, KİT ve belediyeler ile görüşmelere devam ediyor. Görüşmelerin sonrasında, taşerona kadro için iki seçenek sunulması ve kadro verme sürecinin 2019 yılı seçimlerinden sonraya ertelenmesi öngörülüyor. Kamu kurumlarında çalışan 420 bin taşeron işçi sözleşmeli işçi veya geçici işçi statüsüne geçirilecek ve KİT'lerde çalışan 340 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesi ise 2019 yılına kalacak.

TEMİZ RAPORU ALAN TAŞERONA KADRO VERİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilere kadro verilmesi sorununun 2017 yılı sonuna kadar çözüleceği yönünde söz verdi. Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı kadro konusunda çalışmalara başladı ve ortak bazı formüller belirlendi. Daha önce gündeme gelen 3 yıllık özel statü konusu kadro gündeminden çıkarıldı. İşçiler, kadroya geçirilmeden önce 3 yıllık sözleşme sürecinde temiz raporu alan işçiler, kadroya geçebilecek.

TAŞERONA KADRO FORMÜLÜ

Bakanlıklar ve genel müdürlüklerin bulunduğu genel bütçeye dahil idarelerde çalışan taşeron işçilerin tamamı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesi kapsamına alınacak fakat devlet memuru kadrosu verilmesi söz konusu olmayacak. Bu personeller ya sözleşmeli personel ya da geçici işçi olacak. Bu yöntem ile genel bütçeli idarelerde taşeron işçi çalıştırılmasına son verilecek.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile belediyelerde çalışan taşeron işçilerin ise Devlet Memurları Kanunu dışında kalması bekleniyor. Bu işçiler, taşeron işçi olarak çalışmaya devam edecek.

KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme