TGDF Duyurdu: Endişeye Gerek Yok! 6 Aya Yetecek Gıda Stokumuz Bulunuyor
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili de olan Duruk'un yaptığı açıklamaya göre, corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle insanların gıda ve içecek stokuna yöneldiğini belirtti.Duruk, evden çıkmam
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili de olan Duruk'un yaptığı açıklamaya göre, corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle insanların gıda ve içecek stokuna yöneldiğini belirtti.
Duruk, evden çıkmama süresi uzadıkça farklı gıdalara yönelmenin arttığını belirterek önceleri yalnızca un, makarna ve yağ gibi her daim gerekli malzemeler alındığını ama bunun zamanla değiştiğini açıkladı. Duruk, "Tüketiciler evde kaldıkça içecek, atıştırmalık, kuru yemiş ve meyve gibi ürünleri de almaya başladı. Yani artık insanlar evde kalmanın tadını çıkarıyor. Evde tüketime yöneldi." şeklinde konuştu.
ALIŞVERİŞLERİNİ HAFTA İÇİNE YAYMALILAR
Duruk, hafta sonu kapsamında uygulanacak sokağa çıkma yasağının vatandaşı endişelendirmemesi gerektiğini vurgulayarak, şu sözleri dile getirdi:
"Gıda ve içecekte üretim ve dağıtım faaliyetleri hafta içi tüm hızıyla sürüyor. Sanayicilerimiz, üreticilerimiz perakendecilere ürünleri hafta içi kesintisiz olarak ulaştırıyor. Türkiye'nin gıda ve içecekte en az 6 aylık stoku var. Hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Vatandaşlarımızdan ricamız alışverişlerini hafta içine yaymaları. Yani pazartesi ve cuma günleri market ve diğer alışveriş noktalarında yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden alışveriş için salı-çarşamba-perşembe günleri tercih edilmeli."
MİLLİ TARIM POLİTİKASINA YÖNELİK ACİL ADIMLAR ATILMALI
Mahmut Duruk, yaşanan durumun tarım ve hayvancılığın ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, şunları aktardı:
"Salgın kontrol altına alındığı andan itibaren çok acil milli tarım politikası oluşturulmalı. Bu politikayı oluşturacak kurulda bürokratlar, sanayiciler, üniversiteler, bilim adamları ve ilgili STK'lar olmalı. En fazla 6 ay içerisinde bu konuda adım atılmalı. Bakın mesela patates bir yıl 5 lira oluyor ertesi yıl çöpe atılıyor. Aynı durum farklı ürünlerde de söz konusu."
SİLAHI OLAN DEĞİL TARIM ÜRÜNÜ BOL OLAN KAZANACAK
TGDF Yönetim Kurulu Üyesi Duruk, tarımın ülkelerin gelişimi için oldukça önemli olduğunu ve ileride silahı olanın değil de tarım ürünlerinin bol olduğu ülkelerin başarılı olacağını ekledi.
Duruk, "Mesela şu anda buğday ihracatına bazı ülkeler kısıtlama getirdi. Bu kısıtlama ilerleyen günlerde belki başka ürünlerde olacak. Yani parasını verseniz bile ürün bulamayacak veya alamayacaksınız." değerlendirmesini yaptı.
Duruk, tarımsal bir ürüne olan arzın yüzde 10 azalmasının fiyata yüzde 50 olarak döndüğünü belirterek, "Bu oran artabiliyor da. Söz konusu durum milli tarım politikasıyla planlı ekim dikim yapmanın önemini bize gösteriyor." şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme





