TÜBİTAK memur alımı için iş ilanı yayınladı!. Son başvuru tarihi 22 Nisan 2019

TÜBİTAK 01 Nisan'da Resmi Gazete'de memur alımı ile ilgili iş ilanı yayınladı.Yayınlanan iş ilanına göre, Ankara ve Kocaeli illerinde mesleki olarak uzman, uzman yardımcısı, arge personeli ve teknisyen olmak üzere toplamda 55 memur alımı yapılacağı duyuru

TÜBİTAK 01 Nisan'da Resmi Gazete'de memur alımı ile ilgili iş ilanı yayınladı. Yayınlanan iş ilanına göre, Ankara ve Kocaeli illerinde mesleki olarak uzman, uzman yardımcısı, arge personeli ve teknisyen olmak üzere toplamda 55 memur alımı yapılacağı duyuruldu. TÜBİTAk memur alımı için başvurular 01 - 22 Nisan 2019 mesai bitimine kadardır. Peki memur alımı başvuru şartları nelerdir? İşte yanıtı..

TÜBİTAK memur alımı için yayınladığı resmi iş ilanı şöyle;

İşin Tanımı ve Özellikleri

TÜBİTAK'a Ar-Ge desteği için sunulan proje önerilerinin ve diğer destek taleplerinin, mevzuata uygun olarak değerlendirilmesi, izlenmesi, sonuçlandırılması ve proje sonrası ticarileşmeye yönelik izleme süreçlerinde görev almak; çağrıların ve gerektiğinde Çağrılı Programların yürütülmesinde görev almak; TÜBİTAK'ın görevlendireceği ulusal ve uluslararası proje değerlendirme/izleme toplantıları ile diğer toplantılara katılmak; TÜBİTAK`ın düzenlediği ya da katıldığı tanıtım ve eğitim faaliyetlerinde görev almak; TÜBİTAK destek programlarına ilişkin mevzuat ve süreç iyileştirme çalışmalarında görev almak; firma, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak işbirlikleri kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarda ve temaslarda görev almak; yeni programların tasarımında görev almak.

İstihdam Edilecek Personel Sayısı : 2 (Diğer statülerden toplamda 55 personel alımı yapılacak)

Personelin Görev Yapacağı Şehir : Ankara

Adaylarda Aranacak Özel Koşullar

1.1-    Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Eczacılık Fakültesi, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomühendislik ve Genetik, Biyoinformatik ve Genetik, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik, Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Biyomühendislik veya Biyoloji bölümlerinden birini bitirmiş olmak.

1.2-    Adayların alanlarında mesleki tecrübe sahibi olması tercih sebebidir.

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR (Diğer adaylardan istenilen genel şartlar, en altta verilen başvuru linkinden ulaşabilirsiniz)

a)    Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

b)    Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak.

c)    Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

d)    Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

e)    Aşağıdaki şartı sağlıyor olmak (TBTK.TEYDEB.2019-1.16 referans kodlu pozisyon hariç).

i.    Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı / Bilimsel Programlar Uzmanı pozisyonları için;

Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + (Tecrübe Yılı/15) + (10.000 / Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) >= 3,20

ii.    Uzman Yardımcısı / Uzman / Başuzman pozisyonları için;

Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması + (Tecrübe Yılı/15) + (10.000 / Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) >= 3,00

Alanında yüksek lisans yapmış adaylar için Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması, Lisans Mezuniyet Ortalamasının %80'i ile Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalamasının %20'sinin toplamıdır (Üniversite not sistemleri 100'lük sistemde olan adayların not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu ''4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu'' esas alınarak 4'lük sisteme dönüştürülecektir). Tecrübe yılı, başvurulan pozisyonda belirtilen alanlarda tam süreli çalışılan süreyi ifade etmektedir.

f)    Lisans öğrenimini, süresi içinde ya da normal öğrenim süresinden en fazla bir eğitim - öğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak (herhangi bir nedenle kayıt dondurulmuş olup da belgelenmesi halinde kayıt dondurulan süre hesaba katılmayacaktır).

g)    Alanında doktora mezunu olanlardan, ''Adaylarda Aranacak Genel Koşullar'' bölümünün (e) ve (f) maddeleri koşul olarak aranmayacak olup, bu adayların sıralaması için kullanılacak aday puanı; doktora mezuniyet not ortalamasının %50'si, yüksek lisans not ortalamasının %10'u ve lisans not ortalamasının %40'ının toplamıdır (Bütünleşik doktora programından mezun olan adaylar ile yüksek lisansını yurtdışında yapan adaylar için lisans not ortalamasının %50'si ile doktora not ortalamasının %50'sinin toplamı dikkate alınacaktır).

İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNMAK VE 55 MEMUR ALIMI İLAN DETAYLARINA ULAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ KULLANINIZ

https://kariyer.sage.tubitak.gov.tr/UI/AnaSayfa.aspx?ReturnUrl=%2f

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme