• Haberler
  • Gündem
  • Tüm Türkiye tedirgin! Ülkemize özgü mutasyon mu tespit edildi?

Tüm Türkiye tedirgin! Ülkemize özgü mutasyon mu tespit edildi?

Ölümcül koronavirüs salgını tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken, şimdi de mutasyonlu virüsler hızla yayılmaya başlandı.Ancak son dönemlerde Karadeniz bölgesinde artış gösteren vaka sayılarına ilişkin Türkiye'ye özgü mutasyon mu var? soru

Ölümcül koronavirüs salgını tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken, şimdi de mutasyonlu virüsler hızla yayılmaya başlandı. Ancak son dönemlerde Karadeniz bölgesinde artış gösteren vaka sayılarına ilişkin Türkiye'ye özgü mutasyon mu var? sorusunu akıllara getirdi.

Koronavirüsün İngiltere ve Güney Afrika mutasyonları tüm dünyayı tedirgin etmişti. Normal virüse göre daha hızlı yayılan mutasyon koronavirüsün tespit edilmesi de normal testlerle mümkün olmuyor. Mutant koronavirüs için özel testlere ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Haber

KARADENİZ BÖLGESİ'NDE CİDDİ ARTIŞ VAR

Ülkemiz genelinde koronavirüse karşı alınan tedbirler Karadeniz Bölgesi için yeterli gelmedi. Son günlerde Karadeniz'in bazı illerinde başlayan artış, ülkenin ortalamasının iki katını aşmış durumda. Bu da herkesin aklına Türkiye mutasyonu mu çıktı? sorusunu getirdi.

Konuyla ilgili yetkililer sürekli maske, mesafe ve temizlik uyarılarını sıralamaya devam ediyor.

BİLİM KURULU ÜYESİ AÇIKLADI

Konuyla ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından yapıldı. İlhan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Sürecin başından itibaren mutasyonlu virüs dünyada görüldü. Türkiye'ye özgü hastalık yapıcı düzeyde, İngiltere, Güney Afrika, Brezilya varyantı gibi bir mutasyonun varlığından söz etmek mümkün değil. Ancak şu an olmaması bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmiyor.” dedi.

Mutasyon ile biz aralık-ocak ayında tanıştık bilimsel veri ile gelenlerle beraber. Önlemlerimizi aldık. Her şeye rağmen Türkiye'de de görüldü, sonra yine önlemlerimizi değiştirdik. Bu sefer mutant virüsler birbirleriyle ilişkiye girmesin diye, mutant virüs taşıyan biri ile mutant virüs taşımayan bir kişiyi yeni rehber güncellemesi ile aynı odada yatırmak kısmından da ayrıştırma gerçekleştirdik. Bundaki amaç iki farklı virüsün gelip mutasyon oluşturmasını önlemekti. Bunların hepsi aslında koruyucu önlemler. Fakat şu an için Karadeniz Bölgesi'nde vaka sayıları yüksek veya Doğu Anadolu'da vaka sayıları yüksek bunun nedeni mutant virüs demek için elimizde yeterli kanıt yok"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme