• Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye Varlık Fonu'nun Belirlenen Yöneticileri ve Varlık Fonu'na Devredilen Kurumlar

Türkiye Varlık Fonu'nun Belirlenen Yöneticileri ve Varlık Fonu'na Devredilen Kurumlar

Bilindiği üzere 5 Şubat 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Varlık Fonu'na birçok kurum devredildi.Bununla beraber bugün ise Türk Hava Yolları'nın yüzde 49,12'si ile Halkbank'ın 51,11'i Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Bilindiği üzere 5 Şubat 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Varlık Fonu'na birçok kurum devredildi. Bununla beraber bugün ise Türk Hava Yolları'nın yüzde 49,12'si ile Halkbank'ın 51,11'i Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Varlık Fonu'na devredilen tüm kurumları ve Türkiye Varlık Fonu'nun belirlenen yöneticilerini www.kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

TÜRKİYE VARLIK FONU'NA DEVREDİLEN KURUMLAR

Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları'nın yüzde 49,12'si ve Halkbank'ın yüzde 51,11'i alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Varlık Fonuna devredildi.

TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİCİLERİ BELİRLENDİ

Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanarak, birçok kurumun devredildiği Türkiye Varlık Fonu'nu yönetecek isimler belli oldu. Başbakanlık tarafından Türkiye Varlık Fonu yöneticiliğine atanan isimler Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlandı. Başbakanlık tarafından yapılan atamalara göre Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu başkanının Mehmet Bostancı olduğu ifade edildi. Türkiye Varlık Fonu'nun diğer üyeleri ise şöyle;

- Yiğit Bulut

- Kerem Alkin

- Himmet Karadağ

- Oral Erdoğan

VARLIK FONU'NUN AMACI NEDİR?

Varlık fonu'nun kurulmasının temel olarak iki amacı bulunmaktadır. Bunlardan ilki, ülke ekonomisinin konjonktürel etkilerden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlamaktır. İkinci amaç ise gelecek kuşaklara refah aktarabilmektir. Bu bağlamda söz konusu fonun varlıkları ve getirilerinin karşılaşacağı risklerden yüksek olması gerekmektedir.

VARLIK FONU NEREDE KURULUR?

Varlık fonları kuruluş yeri olarak iki farklı uygulama bulunmaktadır. Söz konusu varlık fonları Merkez Bankası bünyesinde kurulabilir. Merkez Bankalarının güven vermesi bu tür fonların yönetimi siyasal etkilerden uzak tutmaktadır. İkinci uygulama ise şöyle; Varlık fonları ikinci bir şirket olarak kurulabilmektedir.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme