Türkiye'de Eğitime Genel Bakış

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)'nin hazırladığı 'Eğitime Genel Bir Bakış' raporuna göre, Türkiye'de eğitime giden harcamalar artmış olsa da Türkiye OECD ülkeleri arasında eğitimde hâlâ sondan ikinci sırada yer alıyor.OECD, her gün bünyesinde

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)'nin hazırladığı 'Eğitime Genel Bir Bakış' raporuna göre, Türkiye'de eğitime giden harcamalar artmış olsa da Türkiye OECD ülkeleri arasında eğitimde hâlâ sondan ikinci sırada yer alıyor.

OECD, her gün bünyesinde bulunan ülkelerin eğitimleri hakkında inceleme ve değerlendirmeler yaparak bir rapor hazırlıyor. OECD raporunda, eğitime giden masrafları, öğretmen maaşlarını, eğitim düzeyini vb. detaylı bir şekilde incelemeye alıyor.

OECD'nin bu yılki raporunda Türkiye'de eğitime özellikle vurgu yapıldı. Türkiye'de eğitim harcamaları geçmiş yıllara göre artmış olmasına rağmen hala OECD standartlarının altında yer alıyor.

OECD raporunda Türkiye'ye ilişkin yer alan başlıklar şöyle:

-Gelişme Yeterli Değil: Türkiye'de öğrenci başına düşen harcamalar artmış olmasına rağmen, yeterli düzeyde gelişmedi.

-Mesleki Eğitim Güçleniyor: Mesleki eğitimden mezun olanların sayısında Türkiye hala OECD standartlarına uygun değil.

- Öğretmen Maaşları Arttı Ama Yeterli Değil: Türkiye'de öğretmen maaşları OECD standartlarına göre önemli ölçüde artış gösterdi.

-Genç Türk Kadınlar Nerede?: Türkiye'de 20-24 yaş arasındaki kadınların yarısından fazlası eğitime de işgücüne de katılım göstermiyor.

-OECD Ülkeleri Arasında En Genç Öğretmenler Türkiye'de: Türkiye'de 50 yaşın üstündeki öğretmen sayısı bütün OECD ülkeleri arasında en düşük oranda. OECD ülkeleri arasında en genç öğretmenler Türkiye'de.

Kamupersoneli.net

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme