Türkiye'de faturalı hat kullananlar dikkat! Önemli duyuru yapıldı
Faturalı hat kullananlar için önemli bir duyuru yapıldı.Yapılan duyuruda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, özellikle son dönemde vatandaşlardan GSM operatörlerine yönelik gelen yoğun şikayetlerini ele alarak cayma bedeli internet hızı ve yüksek fatu
Faturalı hat kullananlar için önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, özellikle son dönemde vatandaşlardan GSM operatörlerine yönelik gelen yoğun şikayetlerini ele alarak cayma bedeli internet hızı ve yüksek fatura için harekete geçti. Bu doğrultuda yüksek telefon faturası, cayma bedeli ve internet hızında bazı değişiklikler için harekete geçildiği belirtilerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı BTK tarafından incelenecek.
DÜZENLEMELER İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR
BTK vatandaşlardan GSM operatörlerine yönelik son dönemde artan şikayetleri değerlendirmeye alırken vatandaşlar daha çok yüksek cayma bedelleri ve paket dışı aramalar sonucu karşılaşılan yüksek faturaları şikayet ediyor. Bu durumda BTK da çeşitli yaptırımlar için hazırlık yapıyor.
TEMMUZ'DA DÜZENLEME OLACAK
BTK tarafından sorunların çözülmesi için Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitmeye hazırlık yapılırken sorunların çözümü için de son tarih olarak temmuz 2022’yi belirledi.
CAYMA BEDELLERİ TARİH OLUYOR
Bu tarihe kadar BTK tarafından vatandaşlardan alınan şikayetler çözülecek ve vatandaşın düşük kalitede internet hızı alması nedeniyle hizmeti iptal etmeyi istemesi durumunda operatörler tarafından yansıtılan yüksek cayma bedelleri ortadan kalkmış olacak.
YÜKSEK FATURA SAORUNU ÇÖZÜLECEK
Ayrıca farkında olmadan aldatılarak yapılan paket dışı aramalar ile karşılaşılan yüksek fatura sorunu çözüleceği gibi burada devreye bir kesici girecek ve konuşmanın belirli bir süresinde konuşma kesilecek. Bu sayede faturaların kabarması önlenecek.
Bununla beraber çağrı merkezlerinden yapılan aramalar ile çocuklardan alınan mali yükümlülük doğuran sözde onaylar geçersiz sayılacağı gibi bilindiği gibi Türkiye’de cep telefonu kullanma yaşı 11’e düşerken, bu yaş ile 15 yaş aralığındaki çocukların yüzde 89’u cep telefonu kullanıyor.
Bu kapsamda reşit olmayan çocukların telefondan mali yükümlülük doğuran onaylar vermesine ve ailelerin mağduriyetine sebep olabiliyor.
Bakmadan Geçme





