Türkiye'nin ECLAC Üyeliği Resmen Onaylandı
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonuna üyeliğinin dün New York'ta yapılan BM Ekonomik ve Sosyal İşler Konseyi toplantısında onaylanarak resmileşmesini memnuniye
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonuna üyeliğinin dün New York’ta yapılan BM Ekonomik ve Sosyal İşler Konseyi toplantısında onaylanarak resmileşmesini memnuniyetle karşılıyoruz." diyerek teşekkürlerini bildirdiler.
Türkiye'nin dış politikası çerçevesinde ilikilerin daha ileri seviyelere gitmesinin çok önemli olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Giderek olgunlaşan Latin Amerika ve Karayipler’e yönelik kapsamlı açılım stratejimiz, bölge ülkeleriyle ilişkilerimizin her alanda en yüksek düzeye çıkarılmasını ve bölgesel örgütlerle kurumsal ilişkiler tesis edilmesini amaçlamaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye'nin ekonomisinin giderek iyileşmesi gündemde olan bir durum olarak yer alıyor. ECLAC'a üye olmasının resmileşmesinde ECLAC'ın amacı doğrultusunda hareket edilmiş bir durum olmaktadır.
ECLAC Örgütü'nün Amacı
Latin Amerika ülkelerinin gelişmelerine katkıda bulunmak ve ekonomik politikaları arasında uyum sağlamak olduğu vurgulanarak, ECLAC'ın, kurulduğu 1948 yılından beri Latin Amerika’nın kalkınması konusunda geliştirdiği stratejilerle bölgenin sanayileşmesine ve kapsayıcı şekilde büyümesine hizmet etmiş bir örgüt olarak yer almaktadır.
Örgüte Başvuru Süreci
ECLAC'a Türkiye'nin üyelik başvurusu
1 Şubat 2016
tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şili ziyareti sırasında gerçekleşmişti.
Türkiye'nin ECLAC’a üyeliğinin
30 Ocak 2017
'de
ECLAC Genel Komite görüşmeleri sırasında kabul edildiği bildirildi.
Resmi kayıtlara göre üyelik tam anlamıyla
26 Temmuz 2017
tarihinde gerçekleşti.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





