• Haberler
  • Gündem
  • Üç Ülke Suriye'yi Vurdu ! İşte Türkiye'den İlk Tepki

Üç Ülke Suriye'yi Vurdu ! İşte Türkiye'den İlk Tepki

Suriye'deki rejim güçlerine karşı ABD, Fransa ve İngiltere bir tepki göstererek Suriye'de bir harekat başlattılar.Bu başlatılan harekat hakkında Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından ilk açıklama yapıldı.

Suriye'deki rejim güçlerine karşı ABD, Fransa ve İngiltere bir tepki göstererek Suriye'de bir harekat başlattılar. Bu başlatılan harekat hakkında Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından ilk açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bu harekattan memnuniyet duyulduğunu ve bu tepkinin yerinde bir tepki olduğu ifade edildi.

MEMNUNİYET DUYULDU

Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye'nin, 7 Nisan günü Duma'da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak gördüğü belirtildi.

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonun memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada kimyasal silahlar dahil kitle imha silahlarıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırıların insanlığa karşı suç teşkil ettiği ve 7 yılı aşkın süredir gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla kendi halkına zulmeden Suriye rejiminin insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları alanındaki sicilinin sabit olmakla beraber Uluslararası toplumun vicdanında bu konuda şüphe olmadığı vurgulandı.

TÜRKİYE BU SUÇLARIN CEZASIZ KALMAMASINA İNANIYOR

Yapılan açıklamanın devamında Türkiye tarafından, bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik önemi haiz olduğuna inanıldığı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme