Uçak Mühendisliği Maaşları Ne Kadar? 2022 Güncel
2022 yılında uçak mühendisi maaşları, devlette ya da özelde çalışmalarına göre farklılık gösterir Uçak mühendisi maaşları, çalıştıkları firmalara, proje içindeki görevine, eğitim seviyelerine, yabancı dil bilip bilmemelerine ve kıdemlerine göre artıp azal
2022 yılında uçak mühendisi maaşları,
devlette ya da özelde çalışmalarına göre farklılık gösterir
Uçak mühendisi maaşları,
çalıştıkları firmalara, proje içindeki görevine, eğitim seviyelerine, yabancı dil bilip bilmemelerine ve kıdemlerine göre artıp azalabilir.
Devlette Çalışan Uçak Mühendisi Maaşları Ne Kadar?
2022 yılı devlete bağlı olarak çalışan uçak mühendisi maaşlarını
etkileyen pek çok değişken vardır. Kamuda görev alan mühendisler, bölüm farkı gözetmeden tamamı ‘mühendis maaşları’ adı altına genel olarak toplanır ve aynı maaşı alırlar. Devlete bağlı olarak iş yapan uçak mühendislerinin maaşları şu şekilde değişir.
Devlete bağlı olarak iş yapan uçak mühendislerinin aldıkları maaşlar, özel sektörde çalışan uçak mühendislerinin aldıkları maaşlardan daha sabittir.
Yeni başlayan bekar mühendisler, işe başladıkları ilk yıl mesleğe daha düşük ücretlerle başlarlar. Kıdemleri arttıkça, yabancı dil bilmelerine ve yüksek lisans eğitimi almış olmalarına göre maaşları da artar.
Devlete bağlı olarak çalışan
uçak mühendisi maaşları
; 2022 yılı ocak ayında açıklanan zamlar ile 11 bin 440 TL tutarına yükselmiştir. Uçak mühendislerinin meslekteki yılları arttıkça buna göre maaşları da artar.
Devlette çalışan mühendisler, üniversitelerin ilgili bölümlerinde dersler vererek öğrenci yetiştirebilirler. 2022 yılı akademisyen maaşları, 10 bin 809 TL civarındadır.
Özel Sektörde Çalışan Uçak Mühendisleri Ne Kadar Para Kazanırlar?
2022 yılında uçak mühendislerinin özel sektörde aldıkları maaşlar,
çalıştıkları firmaya, görev aldıkları projelere, yer aldıkları projelerdeki pozisyonlarına göre farklılık gösterir. Uçak mühendisleri çalıştıkları yerde çalıştıkları yıllar arttıkça maaşları da artar. Özel sektörde çalışan uçak mühendisi maaşları şu şekildedir:
Özel sektörde çalışan uçak mühendislerinin kazandıkları ücretler için belli bir aralık vermek çok zordur. Özel sektörde çalışan uçak mühendisleri, çok geniş yelpazede maaş alırlar.
Özel sektörde bir firmaya bağlı olarak iş yapan uçak mühendisleri, mesleğe başladıkları ilk yıllarında yaklaşık olarak 7 bin 850 TL gibi maaşlarla çalışmaya başlarlar.
Özel sektörde çalışan tecrübesiz, yeni mezun uçak mühendislerinin kazandıkları ücretler 5 bin 500 TL ile 7 bin 800 TL arasındadır.
Özel sektörde çalışan 2 yıllık tecrübeye sahip uçak mühendislerinin kazandıkları ücretler 7 bin 550 TL ile 12 bin 400 TL arasındadır.
Özel sektörde 5 yıllık tecrübeye sahip uçak mühendislerinin kazandıkları ücretler 13 bin 600 TL ile 30 bin 770 TL arasındadır.
Özel Sektörde Çalışan Uçak Mühendislerinin Maaşları Nasıl Hesaplanır?
Özel sektörde çalışan uçak mühendislerinin maaşları
hesaplanırken bazı kriterler göz önünde bulundurulur. Özel sektörde çalışan uçak mühendislerinin maaşlarını etkileyen bazı etkenler vardır. Bu etkenler, ortalama olarak 7 bin 850 TL olan uçak mühendisi maaşlarının artmasında etki eden etkenlerdir. Uçak mühendislerinin maaşlarının artmasına etki eden nedenler şu şekilde sıralanabilir:
Hangi sektörde çalıştıkları uçak mühendislerinin maaşlarını etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
Yer aldıkları projelerde görev aldıkları pozisyon, uçak mühendisi maaşlarını etkileyen faktörlerdendir.
Her firmanın ve şirketin ücret politikası farklıdır. Bu nedenle, uçak mühendislerinin çalıştıkları firmalar, maaşları üzerinde etkili olan faktörlerdendir.
Her şirketin çalışma koşulları farklıdır. Buna paralel olarak uçak mühendislerinin aldıkları maaşlar da değişir.
Uçak mühendislerinin iş tecrübeleri, mesleki yeterlilikleri, eğitim düzeyleri ve meslekteki kıdemleri, maaşları üzerinde etkiye sahiptir.
Uçak mühendisliği bölümü, her üniversitede olmadığından ve az sayıda uçak mühendisi olduğundan meslek maaşlarının alt sınırı birçok mesleğe göre yüksektir.
Özel sektördeki en düşük
uçak mühendisi maaşları
, mühendisler odası tarafından 7 bin 850 TL olarak belirlenmiştir.
Bakmadan Geçme





