Veri Depolamanın Yeni Bir Yolu Keşfedilmek Üzere...

Bildiğimiz üzere, Veri Depolama, 'kurumsal bilgi yönetimini' sağlayan teknolojilerdir.Veri Depolama bilginin saklanması, sınıflandırılması ve korunmasını sağlayan farklı teknolojilerin uygulanmasıdır.

Bildiğimiz üzere, Veri Depolama, “kurumsal bilgi yönetimini” sağlayan teknolojilerdir. Veri Depolama bilginin saklanması, sınıflandırılması ve korunmasını sağlayan farklı teknolojilerin uygulanmasıdır. Verimli Depolama “Bilginin Yaşam Döngüsü”nü kesintiye uğratmadan ulaşılabilir ve yönetilebilir olmasını sağlayan sistemlerdir.

Dünya üzerinde veri miktarı her geçen sene çok daha büyük bir hızla artmakta, durum böyle olunca da veri depolamanın en efektif yolları araştırılmaya devam ediliyor. Genlerde veri depolama fikri ve uygulamaları yeni değil, fakat bu konuda alınacak daha çok yol olduğu da bir gerçek.

Harvard Üniversitesinden Joe Davis, Halobacterium salinarium adı verilen bir mikrobun, veri saklamak için çok ideal bir aday olduğunu düşünüyor. Çok tuzlu ortamlarda yaşayan bu mikroorganizma, zorlu koşullara kolayca dayanabiliyor. Yapılan deneylerde H. salinarium genomu içerisine eklenen veriler, hücreler kendini defalarca kopyaladıktan sonra bile hiç bir değişime uğramamış.

Bir sonraki aşamada mikroorganizmanın yetenekleri bir kaç yıllık süreçlerle test edilecek. Başarılı olunursa, dünya'daki tüm veriyi tek bir oda içerisinde depolamamızın önü açılabilir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme