- Haberler
- Gündem
- Yaşam üçgeni nedir? Yaşam üçgeni nasıl oluşturulur? Adım adım yaşam üçgeni pozisyonu
Yaşam üçgeni nedir? Yaşam üçgeni nasıl oluşturulur? Adım adım yaşam üçgeni pozisyonu
Enkaz altından çıkartılan ve hayat üçgeni sayesinde hayatta kaldığı ifade edilen kişiler, yaşam üçgeni nasıl oluşturulur? sorusunun cevabını araştırıyor.Kişinin kendini deprem anında korumasına yardımcı olan yaşam üçgeni nasıl yapılır? YAŞAM ÜÇGENİ NASIL
Enkaz altından çıkartılan ve hayat üçgeni sayesinde hayatta kaldığı ifade edilen kişiler, yaşam üçgeni nasıl oluşturulur? sorusunun cevabını araştırıyor. Kişinin kendini deprem anında korumasına yardımcı olan yaşam üçgeni nasıl yapılır?
YAŞAM ÜÇGENİ NASIL OLUŞTURULUR?
Deprem anında yapılması gereken en doğru hareketlerin başında soğukkanlı olmak ve sakinliği korumak geliyor. Pencerelerin kenarından uzak durmak, asansörleri kullanmamak ve yaşam üçgeni oluşturmak çok önemli. Yaşam üçgeni olarak adlandırılan konum, kişiye koruma sağlayabilecek hacimli olan bir eşyanın yanına çömelerek koruma sağlamak olarak ifade ediliyor. Kişi sarsıntı geçene kadar başını iki elin arasına alarak durmalıdır.
ADIM ADIM YAŞAM ÜÇGENİ
Yaşam üçgeninde kalmak için ilk olarak güvenli bir yer bulmanız gerekiyor. Daha sonra buraya diz çökmeli ve başınızı iki elinizin arasında koruma altına almalısınız. Düşmemek için ise sabit bir yere tutunmak, yaşam üçgeni içerisinde kalmanıza yardımcı olacak.
DEPREM ANINDA YAPILMAMASI GEREKENLER
Deprem anlık olarak meydana gelen bir doğa olayıdır. Bu doğa olayı meydana geldiğinde panik yapmamak ve kişinin soğukkanlılığını koruması son derece önemlidir. Deprem anında yapılmaması gerekenler şu şekilde:
Asansör kullanılmamalıdır.
Elektrikli cihazlardan uzak durulmalıdır.
Asansör kullanılmamalıdır.
Balkon ve pencerelerden uzak durulmalıdır.
Sarsıntı sona erdikten sonra gaz, su ve elektrik vanaları kapatılmalıdır.
Bakmadan Geçme





