Yerli Platform Kalmadı: Trendyol Go ve n11 Yabancı Sermayeye Geçti
Türkiye'nin dijital ekonomisinde yerli platform neredeyse kalmadı. Trendyol Go'nun ABD'li Uber'e satılmasından sonra, e-ticaret devi n11'in de Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF Holding'e devri Rekabet Kurumu tarafından onaylandı.
Bu gelişmelerle birlikte, büyük Türk teknoloji şirketlerinin neredeyse tamamı yabancı yatırımcıların kontrolüne geçmiş oldu.
Trendyol Go, Uber’e geçti
Trendyol’un hızlı teslimat hizmeti Trendyol Go, 700 milyon dolara Uber tarafından satın alındı. 2024 yılında yaklaşık 2 milyar dolarlık sipariş hacmine ulaşan platformun devri 2025’in ikinci yarısında tamamlanacak.
n11 de el değiştirdi
Daha önce Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group ortaklığıyla kurulan, son olarak Getir ve ardından Borançılı Teknoloji’ye geçen n11, şimdi de DMSF Holding’e satıldı. Rekabet Kurumu tarafından verilen onayla satış resmileşti.
Yerli E-Ticaret devri sona mı erdi?
Bu satışlarla birlikte, Türkiye’de yerli sermayeye ait büyük ölçekli e-ticaret platformu kalmadı. Trendyol Çinli Alibaba'nın, Hepsiburada ise Rus ortaklı Kask.kz’nin kontrolünde bulunuyor. Yeni dönemde sektördeki yönelimin ve kullanıcı deneyiminin nasıl değişeceği ise merakla bekleniyor.
Bakmadan Geçme





