• Haberler
  • Gündem
  • Yurt Dışından Getirilen Telefonlar Pasaportlara Nasıl Kayıt Edilir? Harç Ücreti Ne Kadar?

Yurt Dışından Getirilen Telefonlar Pasaportlara Nasıl Kayıt Edilir? Harç Ücreti Ne Kadar?

Akıllı telefon modelleri her geçen gün baş döndürücü bir hızda piyasada kendine yer buluyor.Yeni tasarımları ve yeni teknolojileriyle tüketicilerin beğenisini kazanan bu modellerin ülkemizde sahip olmak zor olarak yer kazanıyor.

Akıllı telefon modelleri her geçen gün baş döndürücü bir hızda piyasada kendine yer buluyor. Yeni tasarımları ve yeni teknolojileriyle tüketicilerin beğenisini kazanan bu modellerin ülkemizde sahip olmak zor olarak yer kazanıyor. Yeni piyasaya çıkan bir cihaz ülkemize ya geç geliyor ya da geldiğinde yüksek vergiler nedeniyle fiyatlarında yükselme meydana geliyor. Bu nedenle birçok tüketici bu telefonları yurtdışında temin etmeye çalışıyor ancak nasıl?

Yurtdışından getirilen telefonları sorunsuz kullanmak için yapılması gerekenlerin hepsinib aşağıda sizlere verdiğim listede bulabileceksiniz. Peki öyleyse telefonlar pasaportlara nasıl kayıt ettirilir?

HER PASAPORT İÇİN CİHAZ KAYDI YAPILIR MI?

1-

IMEI kaydı yapılacak pasaportun ülkeye giriş tarihi 60 günden eski olmaması gerekiyor.

2-

Pasaport üzerinde kesinlikle giriş mührü bulundurulmalı. Mühür yoksa veya okunmuyorsa Emniyet Müdürlüğü’nden giriş tarihiyle ilgili kağıt alınması gerekecek.

3-

Pasaportla son iki yıl içinde başka telefon kaydı yapılmamış olması gerecek.

HARÇ YATIRILIR

2017 yılı için 150 TL gibi ufak bir rakam harç bedelinin vergi dairesi ya da vergi almaya yetkili banka şubelerine yatırılması gerekecek.

TELEFONU NASIL KAYIT ETTİRİRİZ?

E-devlet üzerinden ve GSM operatörü şubelerinden olmak üzere iki şekilde kayıt işlemi yapılmaktadır. Şifreniz varsa E-devlet www.turkiye.gov.tr üzerinden yapmakta serbestsiniz. Ya da pasaport ve dekontla cihaz kayıt işlemi operatörlerin iletişim merkezlerinden yardım alarak yapabilirsiniz.

Bu IMEI kaydından sonra kapanan telefonların 3 iş günü içerisinde açıldığı görülmüştür. Kapanmamış telefonların ise sorunsuz kullanılmaya devam edildiği belirlenmiştir.

İŞLEMLER TAMAMLANDI NE YAPABİLİRİZ?

1- IMEI kaydı yapıldıktan sonra verilen kağıdı saklamak gerekir. Yasal işlem yapma hakkınızı bu şekilde kullanabilirsiniz.

2-

Bir kez IMEI kaydı yapılan telefon sonraki yıllarda dilediği kadar ülkeye giriş ve çıkış yapabilir. Tekrar kayıt gerekmez.

3-

Herhangi bir cihazın kayıt durumu www.mcks.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme