Adaylar Bekçi Alımındaki Başvuru Ücretine Tepkili !

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile 7 bin bekçi alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Yayımlana kılavuza göre 73 il için toplam 7 bin erkek bekçi alımı yapılacağı ifade edildi.

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 8 Haziran 2018 ile 22 Haziran 2018 tarihleri arasında yapacaklardır. Başvurular https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde gerçekleştirilecektir. 

100 TL BAŞVURU ÜCRETİ

Ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda başvuru ücretleri hakkında da çeşitli açıklamalar yapıldı. Söz konusu başvuru ücreti açıklamasında “İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 100 08/06/2018 saat 09:00’dan 22/06/2018 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır. ) Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adayların dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)” ifadelerine yer verildi.

ADAYLAR BAŞVURU ÜCRETİNE TEPKİLİ

7 bin bekçi alımı için başvuru yapacak olan adaylar 100 TL başvuru ücreti yatırılacaktır. Adaylar başvuru ücretinin fazla olduğunu düşürülmesini talep ediyorlar. Bu konu hakkında adayların yorumları ise şöyle:

– Resmen sömürgecilik bu hayırdır abi hem oku hem paranla sınava gir. Nereye gidiyor bu milyonlar ?

– 100 TL nedir ya her sınava girmeye 100 TL istiyorlar başvuracak insanlar zaten kit kanaat çalışan kişiler ayıptır günahtır ya.

Exit mobile version