Koronavirüs ile mücadelede kafaları karıştıran uygulamalar!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs ile mücadelede kafaları karıştıran uygulamaları gündeme taşıdı.Öztrak'ın yaptığı açıklamaların bazı satır başları şöyle SAĞLIK ORDUMUZUN KAYIPLARI ARTIYOR Bilim Kurulunun adı var, kendi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs ile mücadelede kafaları karıştıran uygulamaları gündeme taşıdı. Öztrak’ın yaptığı açıklamaların bazı satır başları şöyle;
SAĞLIK ORDUMUZUN KAYIPLARI ARTIYOR
Bilim Kurulunun adı var, kendi yok. Bilim Kurulu üyeleri, “alınan kararlarda bizim bir rolümüz yok” demeye başladılar. Bilim Kurulu’nun bir rolü yoksa bu kurulu neden kurdunuz? Biz CHP olarak, “süreç yönetiminin merkezinde Bilim Kurulu olmalı” dedik. “Hükümete önerilen tedbirleri, Bilim Kurulu içinden bir sözcü açıklarsa, işin ciddiyeti ve inandırıcılığı artar” dedik. Saray hükümeti, milletin sağlığını ilgilendiren bu önerilerimizi dinlemedi. Bu dönemde, hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın fedakârlıkları her türlü takdirin üstündedir. Ancak ön cephede savaşan sağlık ordumuzda, kayıplar ve yılgınlık giderek artıyor.
COVİD HASTALARI
Hastanelerimizde hemşire ve hasta bakıcı sayılarında, ciddi bir açık var. Diğer tarafta da atanamayan binlerce hemşire bekliyor. Burada ciddi bir yönetim sorunu var. Sağlık personeli açığı, hastalarımızın hastanelerdeki bakımlarını da etkiliyor. Salgın hastalığa yakalananların bir kısmının yanında, aileleri refakatçi olarak kalıyor. Personel eksikliği nedeniyle hastalar evlerine gönderiliyor. Ambulansla taşınması gereken korona hastaları ve bütün gün boyunca onların yanında kalan refakatçileri toplu taşıma araçlarıyla evlerine gitmek zorunda kalıyorlar.
KAPATILAN HASTANELERİN TEKRAR AÇILMASI
Ankara’da Şehir Hastanesi adeta virüsün merkez üssü haline geldi. Şimdi şehir hastaneleri kurulduktan sonra kapatılan bazı hastaneleri, yeniden açmaktan söz ediyorlar.
İLAÇLARDA FİYAT ARTIŞLARI
İlaç ve tıbbi malzeme dağıtımında ciddi sıkıntılar var. Tıbbi malzemelerde çok ciddi fiyat artışları var. Korona testlerinde standart bir fiyat, standart bir uygulama yok.
Başta üniversite hastanelerimiz olmak üzere hastanelerimiz borç batağında. SGK, özel hastanelere gerekli ödemeleri yapmıyor. Bu nedenle, özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin de kullanılmadığını, açılmadığını duyuyoruz. Tıp Teknolojisi Üreticileri Derneği Başkanı onların kamudan 16 milyar TL’lik alacağı olduğunu söylüyor. Bunlar nasıl ayakta duracak. Tüm bu sorunlar sahipsiz kalmış durumda.
Bakmadan Geçme





